Cărti de tarot pentru începători sau experimentați

Cărti de tarot pentru începători sau experimentați

Cărti de tarot pentru începători sau experimentați

Dacă ești pasionat(ă) de tarot și misticism, dar nu știi ce cărți de tarot ți se potrivesc, atunci următoarele informații te vor ajuta. Seturile prezentate sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru cei care cunosc deja tainele tarotului.

Cu o popularitate de invidiat, tarotul nu doar că nu a dispărut, dar pare mai modern și mai interesant ca oricând. De-a lungul anilor, s-au creat atât de multe versiuni, încât au ajuns să fie cumpărate și de amatori, din curiozitate sau amuzament. Seturile diferă în funcție de dimensiune, culoare, grafică și interpretare.

Tarotul Marseille

Deși Tarotul datează din secolul XV, în anul 1781 revine în atenția celor pasionați de ezoterism și devine "parte integrantă a filosofiei oculte’’.

Antoine Court de Gebelin, ocultist și mason, este cel care certifică faptul că Tarotul de Marsilia este cea mai buna versiune și că ar conține informații codificate simbolic.

Tarotul de Marsilia, considerat a fi pentru o vreme, părintele tuturor pachetelor ulterioare, conţine 22 de arcane majore cu reprezentări scenice, şi 56 de arcane minore. De-a lungul anilor, structura a fost stilizată cu mai multe interpretări contemporane.

Această practică a tarotului tradițional este folosită mai ales la nivel european. Această variantă e preferată de cei care lucrează în special cu cele 22 de arcane majore, ignorându-le pe celelalte 56, sau punând mult prea puţin preţ pe semnificaţia lor. La nivel mondial e preferată tradiţia Rider-Waite.

Tarotul Labyrinth

O interpretare contemporană și mai liberă a Tarotul de Marsilia, o reprezintă Tarotul Labyrinth de Luis Royo. Modul în care acesta a ales să împărtășească arta sa, l-a făcut să aibă și mai mulți adepți, chiar dacă nu erau cunoscători ai acestui domeniu.

Abordarea unică a lui Luis Royo, combinată cu tradiția de la Marsilia din 1736, a dus la un set de cărți de excepție. Detaliile din imaginile realizate de unul dintre cei mai populari artiști ai timpului nostru, te vor face să te pierzi cu lunile în studierea lor.

Pentru a-ți fi mai ușor să interpretezi simbolistica fiecărei imagini, setul conține o carte întreagă cu explicații. În plus față de ghicitul obișnuit, pachetul este folosit și în alte scopuri. Poți studia simbolurile ezoterice, medita sau pătrunde în interiorul ființei pentru o mai bună auto-cunoaștere. După cum declară autorul însuși, de fiecare dată când lucrezi cu aceste cărți, vei găsi o nouă perspectivă ca rezultat.

Fanii ilustratorului, precum și al tarotului aficianados, se vor bucura de cadrul creat, de figurile senzuale și de modul artistic în care a fost realizat acest set. Tonul sepia domină arcana majoră, în timp ce minorii sunt împărțiți după culoare în funcție de costumele lor (baghete, pentacole, cupe și pică).

Dacă îți plac simboluri păgâne și cele astrologice, atunci aceste cărți de tarot te vor ajuta să afli răspunsul la dilemele vieții.

Tarotul Del Fuego

Tarot Del Fuego este un pachet cu 78 de cărți complet ilustrate. Este accesibil pentru începători, dar este potrivit și pentru experimentații care sunt în căutarea unui pachet modern cu un stil colorat și distinctiv.

Pachetul este realizat de Ricardo Cavolo, pictor și ilustrator spaniol. Stilul lui Cavolo este greu de confundat. El are o pasiune pentru culorile primare strălucitoare. În realizarea cărților de tarot, artistul a folosit o serie de simboluri care apar foarte des, precum inimi în flăcări, personaje tatuate și membre sângeroase.

În ciuda dimensiunilor reduse ale cărților și a imaginilor foarte complexe, nu este deloc greu de ghicit ce se întâmplă în fiecare dintre acestea. Cărțile îți dau o senzație plăcută la atingere, se amestecă bine și nu sunt alunecoase. Culorile sunt strălucitoare și chiar și atunci când imaginile sunt aglomerate. Stilul este influențat de arta populară mexicană și de lucrările clasice de tatuaje. Desenele sunt grafice, conținând nuditate, sânge vizibil, precum și răni deschise. Totul este desenat în același stil, astfel încât nimic nu este înspăimântător sau grosolan, dar este posibil să nu fie pe gustul oricui.

Acest pachet este surprinzător de intuitiv și se potrivește atât începătorilor, cât și jucătorilor avansați. Dacă ești colecționar de tarot acest pachet nu trebui să lipsească din colecția ta.

Tarotul Rider Waite

Dacă vrei să intri și mai mult în lumea tarotului, îți recomandăm cărțile Rider-Waite, sau variante fidele ale sale. Aceste seturi sunt extrem de utile pentru deprinderea cunoştinţelor raţionale despre numere, simboluri, etalări.

În 1910, toate cele 78 de cărţi ale tarotului primesc reprezentări în ediţia „Rider-Waite”. Acestea au fost publicate de către Arthur Edward Waite, cu ilustraţii de Pamela Coleman Smith, după simbolistica lui Golden Dawn.

Setul Rider-Waite oferă o cale de acces simplă în lumea cărților de tarot. Este o sursă excelentă pentru cineva care dorește să înțeleagă simbolistica din spatele imaginilor și descrierilor.

Dacă vrei să cunoști semnificațiile sau simbolismul lor spiritual, alchimic și arhetipal, aceste cărți te vor învăța cum să le interpretezi într-o manieră mai intuitivă. Chiar dacă pare accesibil la prima vedere, nu este recomandat începătorilor. Sunt recomandate cititorilor medii de tarot și celor care vor să practice tarotul ca pe un exerciţiu de auto-cunoaştere.

Tarot El Dios de Los Tres

Dacă iubești cultura asiatică, spaniolă sau cea indigenă, atunci vei adora aceste cărți. Fie că ești un cititor experimentat sau abia acum deslușești tainele tarotului, cărțile din acest pachet sunt o invitație la o practică transformatoare.

Dinamice și incitante, aceste cărți în stil Rider-Waite-Smith te invită să experimentezi simboluri și semnificații ale tarotului în culori vii. Aceste ilustrații încurajează cititorii să trăiască din plin și să îmbrățișeze oportunitățile din jurul lor.

Datorită materialului foarte subțire din care sunt realizate și a dimensiunii mai mici decât cea obișnuită, amestecarea cărților este o placere. Broșura cu instrucțiuni prezintă informații interesante despre tarot și te va ajuta să descifrezi mai ușor simbolurile.

Acest pachet nu este pentru oricine, dar dacă ești atras de culori vibrante, precum rozul sau îți plac tigrii, atunci acesta este setul pe care îl cauți.

 

Indiferent dacă reprezentările sunt kitsch contemporan, 3D sau vintage, în final, valoarea artistică a imaginii trebuie să fie relevantă. Reacţia pe care ar trebui să ți-o producă pachetul care ți se potriveşte, este entuziasmul pe care îl are un copil în faţa unei cărţi de poveşti cu imagini.

Dacă ți-am atras atenția cu aceste cărți de tarot, te așteptăm în librării sau pe www.bookcity.ro să le alegi pe cele potrivite stilului tău.