Vacanta este momentul potrivit să te relaxezi, să uiți de sarcini și de deadline-uri, de ore suplimentare și de orice probleme ce țin de locul de munca sau de viața de zi cu zi. În vacantă, relaxarea înseamna pe lângă plimbari, stat la soare și clipe minunate petrecute alături de familie și o relaxare psihică, o detașare de tot ceea ce este în jur și o încercare de găsire a celor mai bune metode de a scăpa de stres. Pentru că până la urmă de asta este vacanță - să stai cât mai mult în aer liber și să privești natura, să o asculți, să stai cât mai departe de monitoare și munca de birou. O carte bună, citită în orice moment al zilei pe un fotoliu sau poate pe terasa sau balcon este tot ce ți-ai putea dori pentru un început de vacanță de neuitat.

Recomandari de cărti de vacanță pentru o lectură cât mai interesantă

Iată în continuare câteva propuneri de lectură pentru vacanță, cărți ale unor autori de top, premiate și apreciate la nivel mondial, pe care le puteți găsi la prețuri bune și pe bookcity, magazin online ce oferă stocuri actualizate permanent, cele mai noi titluri și transport gratuit pentru comenzi peste 59 de lei.


  • Marele marinar” de Catherine Poulain. „Marele marinar” este un foarte bun roman de dragoste despre supravietuire în condiții extreme, în lumea ghețurilor, departe de orice civilizație.
  • Ultimul papirus” de Wilbur Smith. Ultima parte dintr-o trilogie dedicată scribului Taita vorbește despre un arheolog cunoscut ce descoperă un papirus vechi de patru mii de ani. Papirusul este însă unul aparte, el ascunde cheia spre o comoară nemaivazută, căutată de cei mai vestiți căutatori de comori.
  • Liniștea vorbește” de Eckhart Tolle. O carte aparte, o carte care îți permite să „digeri” orice fraza pe care o citești, o carte provocatoare și în același timp cu foarte multe subîntelesuri. „Liniștea vorbește” este mai mult decât o carte de beletristică, este o călătorie spirituală spre o nouă stare de conștiință.
  • După cutremur” de Haruki Murakami. Povești de după cutremul din 1995 din Kobe, Japonia, povești despre oameni care conduși de disperare și speranță spre o altă viață, destine urmarite pas cu pas către un deznodământ cunoscut.

Romantism, dramă și un thriller, combinația excelentă pentru o lectură de vacanță relaxantă

  • O zi” de David Nicholls. O întâlnire între doi tineri în noaptea de după absolvirea universității, două destine care pornesc fiecare pe drumul lor de a doua zi, două personaje și o relație dezvăluită prin crâmpeie de viață surprinse în aceeași zi, 15 iulie.
  • Trei săptămâni în Himalaya” de Marius Chivu. O călătorie unică de urcare a Himalayei, o coborâre în sine și un roman care merită citit. O lectură relaxantă din care puteți învăța o mulțime de lucruri, imagini deosebite și o relatare impecabilă.
  • Ce a lăsat în urma ei” de Ellen Marie Watson. O poveste tulburătoare, o dramă trăită de o adolescentă care refuză relația cu mama criminală și un teanc de scrisori nedeschise, un jurnal vechi care schimbă complet mersul evenimentelor din roman.
  • Călătorii timpului” de Philippe Sollers. Un alt roman altfel, un autor cu un penel care surprinde cu măiestrie orice zvâcnire a realității, un aventurier al Timpului cu patru versiuni, trecut, prezent, viitor, un timp la început și la sfârșit, o carte pe care nu aveți voie să o ratați.
  • Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso. Un thriller captivant, un secret dramatic și acțiune la superlativ într-un roman greu de lăsat din mână. Povestea unei fete din Brooklyn și personaje care se învârt în jurul misterului sau, scene desprinse din filmele polițiste și mult suspans, iata care sunt ingredientele unui thriller marca Musso.

Toate acestea dar și înca 30.000 de titluri pot fi găsite pe www.bookcity.ro alături de kendama, ebookuri sau cadouri inteligente :)