15 lecturi de citit în vacanță pentru copii

15 lecturi de citit în vacanță pentru copii

15 lecturi de citit în vacanță pentru copii

Vacanța de vara este prilej a petrece timpul cu prietenii, dar și motiv de a citi o lectură lejeră. Ce este mai plăcut în vacanță decât să vezi întreaga familie că citește cartea preferată? Pentru adulți este mai ușor de ales o lectură plăcută, în schimb la copii trebuie să alegi cu grijă încât fie potrivită vârstei lor.

În continuare găsești o selecție de 15 cărți, pe categorii de vârstă, astfel încât concediul să vă prindă pregătiți.

Categoria 3-5 ani

O primă categorie este cea între 3-5 ani, categorie unde copii pot fi introduși cu ușurință în lumea cărților, datorită varietății de lecturi. În acești ani, ei își dezvoltă imaginația, curiozitatea și poate fi un moment prielnic să se împrietenească cu literele.

Bondărel învață să zboare

Știai că bondarii nu pot zbura cu ușurință din cauza aripilor prea mici? Printr-o abordare diferită, aceștia reușesc să zboare chiar dacă acțiunea nu vine la fel de natural ca altor zburătoare.

Bondărel, personajul principal din cartea cu același nume, Bondărel învață să zboare, trece prin aceeași situație. Acesta este ridiculizat de Albinuța Bâz și de viespea Viorela, dar cu ajutorul prietenilor săi reușește să treacă peste șicane, reușind să zboare.

Carte este un mix de pilde despre cum trebuie să ne acceptăm propria persoană deoarece fiecare este diferit prin frumusețea și autenticitatea lui. Cartea este recomandată copiilor de cinci ani, deoarece poate fi ușor de înțeles datorită stilului amuzant și lejer.

Descoperă matematica Montessori

Dacă îți dorești să-ți introduci copilului în tainele matematicii, această carte este un instrument prin care să-i arăți cât de interesante pot fi cifrele.

Cartea îl va ajuta să-și structureze gândirea prin intermediul activităților de sortare și percepție vizuală a formelor, culorilor și dimensiunilor.

Complexitatea este mare și cuprinde cifre în relief, jocuri domino, bare numerice bicolore, tablele lui Seguin, mărgele și benzi.

Primele mele 1000 de cuvinte în limba engleză

O vacanță într-o țară străină poate fi un moment bun pentru a învăța o limbă nouă. Cartea conține ilustrații complexe prin care copii pot învăța limba engleză cu ușurință. Cele 1000 de cuvinte sunt organizate pe teme diverse, acestea fiind însoțite de o imagine sugestivă pentru a fi reținute cu ușurință.

Ema spune pofta bună

Blogger-ul Ioana Chicet Macoveiciuc, numită și Prințesa Urbană vine cu o nouă carte pentru pitici. Ema spune poftă bună este o carte amuzantă care va sedimenta în creierul copilului tău obiceiuri sănătoase.

Cartea este potrivită copiilor începând cu 2 ani datorită stilului ușor de înțeles și a ilustrațiilor haioase. Prin aventurile zilnice ale Emei, copii vor descoperi bucuria de a merge la piață, de a ajuta la gătit și de a savura mâncarea de la fiecare masă servită.

Categoria 6-9 ani

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani, lectura face parte din programul obligatoriu de vacanță. Aceasta este perioada când ei asimilează și aprofundează orice informație și pot să descopere lumea magică a poveștilor.

Isadora Moon dă de bucluc

Dacă mama ei este zână, iar tatăl ei este vampir, ea ce este? Îndrăgește noaptea, liliecii și costumul negru de balet, dar și soarele strălucitor, bagheta magică și îl adoră pe Iepurașul Roz.

Cartea Isadora Moon dă de bucluc prezintă încă o poveste amuzantă care o are ca protagonistă pe Isadora. De ziua animalelor de companie, Isadora vrea să-l aducă pe Iepurașul Roz, dar verișoara ei îi propune să aducă la școală un dragon.

Dacă copilului tău îi va plăcea povestea, află că Harriet Muncaster a creat o serie de povești interesante care o au în rolul principal pe Isadora, zâna vampir.

Erus și Valea Generozității

Dacă nu mai știi ce cărți educative să cumperi copilului tău, cartea Erus și Valea Generozităţii, scrisă de Alec Blenche, este alegerea perfectă.

Cartea îl va învăța importanța soarelui, aerului, pământului și a apei, importanța sinelui, a animalelor și a mediului înconjurător. Copilul tău va învăța ce e generozitatea de la băieţelului Erus şi de la prietenul său Alpi. Aceștia vor avea parte de o aventură cu cântece, rime, bucurie, mister și cu multe personaje simpatice.

Țup și pădurea încremenită

Cea de-a treia carte a seriei „Țup” de Alex Donovici vine cu noi învățăminte și arată celor mici că excesul nu este sănătos.

În pădurea lui Țup ajunge Bosu' Lăcustă, o lăcustă afaceristă fără scrupule ce le vinde tuturor jocuri pe computer și țipsuri. Vietățile se îmbolnăvesc și Bosu' Lăcustă se îmbogățește, pădurea având un decor dezolant.

Țup, puiul de bufniță neînfricat va restabili ordinea și îi va ajuta pe ceilalți să revină la viața sănătoasă. Copilul tău va învăța lecția prieteniei adevărate, că iertarea, nu răzbunarea, este singura cale prin care binele învinge răul.

Lindbergh. Povestea unui șoricel zburător

Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător
este o carte de care copilul tău va fi atras la prima vedere prin prisma ilustrațiilor de efect.

Scenele sunt prezentate din perspectiva și de la nivelul șoricelului, dând astfel impresia că micuțul tău poate trăi acțiunea prin ochii acestuia. Imaginile din secolului XX prind viață datorită elementelor de epocă și a culorilor vintage folosite de către ilustrator.

Categoria 10-14 ani

Pentru această categorie de vârstă, vacanța este plină cu cărți de aventuri, pline de suspans și cu povești emoționante. Aceasta este vârsta la care copilul tău se dezvoltă și are nevoie de cărți captivante care să-i mențină interesul pentru citit.

Micul Prinț

Această carte este poate una dintre cele mai frumoase lecturi pentru vacanță pe care copilul tău poate să o citească. Cartea este atât de actuală și plină de noi înțelesuri, încât poate fi citită și de adulți. Cititul împreună, poate duce la consolidarea relației și poate fi un mod plăcut de petrecere a timpului împreună.

În această carte, Antoine de Saint-Exupery critică adulții pentru că sunt obsedați de numere și că sunt ocupați cu lucruri neimportante. Adulții râvnesc la ele și își dedică viața lor, realizând apoi cu nu sunt importante de fapt.

Povestea Micului Prinț te învață că este important să zâmbim unui prieten, să mirosim o floare sau să privim milioanele de stele de pe cer. Din carte poți desprinde tot felul de citate care să-ți fie îndrumar în viață... ’’Limpede nu poți vedea decât cu inima’’.

Aventurile lui Tom Sawyer

Cartea „Aventurile lui Tom Sawyer” alături de „Urzeala tronurilor” și „Cei trei muşchetari” se regăște pe lista celor mai îndrăgite povești de citit pe nerăsuflate.

Chiar și după 100 de ani, această carte rămâne la fel de populară datorită umorului lui Tom și a modului sincer în care au fost creionate personajele.

Această lectură este esențială atât pentru fete cât și băieți de vârste diverse pentru că Tom Sawyer este eroul oricărei generații.

Prințesa pierdută

Știm că în general, fetele citesc mai mult decât băieții, așa că bestellerul Prințesa pierdută este dedicat lor. Aceasta este o lectura captivantă despre devotament, curaj și prietenie într-o lume feerică de basm.

Autoarea Connie Glynn este la a treia carte despre această prințesă și se bucură de un succes răsunător în rândul tinerelor cititoare.

Categoria 15-18 ani

La ultima categorie de vârstă, pasiunea pentru citit se poate dezvolta prin lecturarea cărților potrivite vârstei și intereselor din acea perioadă.

La cinci pași de tine

Cartea este un nou love story dramatic care a primit aprecierea publicului și a ajuns să fie ecranizată. Dacă ești genul care citește romane siropoase, La cinci pași de tine îți va ajunge la inimă.

Datorită modului simplist în care a fost scris, acest roman poate fi citit de oricine, indiferent de experiența literară sau de vârstă. Romanul te va înduioșa și te va face să te gândești că timpul este cea mai prețioasă resursă și că trebuie să fim recunoscători că suntem sănătoși.

Cum să furi o inimă cu un sărut

Cartea a fost numărul unu pe Amazon la categoria New Adult Romance, la categoria Contemporary Romance și a fost a doua cea mai vândută carte de pe Amazon.

” Se spune că inima bate pentru un singur om. A mea s-a frânt în două și a sângerat pentru doi rivali care s-au luptat pentru ea până în pânzele albe.”

Romanul este plin de acțiune, dramă, suspans și senzualitate, de aceea cartea este indicată tinerilor 17+. Evoluția lui Wolfe este remarcabilă, fapt ce te intrigă să-i citești tranziția de la un aventurier răzbunător, la un tată minunat.

Finalul

Bine ați venit, bine ați venit la Caraval … toate jocurile trebuie să se încheie.

În acest volum sunt prezente detalii din primele două volume ale lui Stephanie Garber astfel că este recomandat să citești și primele cărți ale lui.

În acest ultim volum se pune accent pe partea romantică, atât Tella, cât și Scarlett fiind prinse într-un triunghi amoros. Dragostea se dovedește a fi un sentiment intens, de necontrolat, încât eroii cărții vor sacrifica totul pentru iubire.

My dilemma is you

Cartea face parte din trilogia My dilema is you, scrisă de Cristina Chiperi și este recomandată persoanelor care vor să citească o lectură ușoară de vacanță. Este o carte care te prinde în acțiune, care te face să îndrăgești anumite personaje și să trăiești aventura alături de ele.

Primele două părți sunt esențiale dacă vrei să citești această carte. Acțiunea continuă de unde s-a terminat a doua carte.

„My dilemma... este senzația internetului și a librăriilor, deopotrivă. Cititorii și fanii au înnebunit complet: nimic altceva nu mai există.“ - La Repubblica

 

Dacă vrei să cultivi cititul la orice vârstă, atunci această listă te va ajuta să fi la curent cu ultimele noutăți în materie de cărți bune. Nu uita că tu trebuie să fii un exemplu pentru cei mici, deoarece comportamentul tău îi poate influența.

În concluzie, acum că ai rezolvat problema cărților, fă-ți bagajul și să înceapă vacanța. Te așteaptă o vară cu soare și cu lecturi pe cinste pentru toată familia.