Top 7 cărți manga pentru adolescenți

Top 7 cărți manga pentru adolescenți

Top 7 cărți manga pentru adolescenți

Cărțile manga se află tot mai mult în preferințele tinerilor prin faptul că sunt mai distractive și mai ușor de citit decât cărțile obișnuite. Dacă ești fan manga, atunci acest top te va interesa pentru că vine cu informații despre cele mai bune titluri pentru adolescenții.

1. My Hero Academia

My Hero Academia (Boku no Hīrō Akademia) scrisă de Kohei Horikoshi este un anime tipic modern Shone. Vârsta minimă recomandată pentru citirea acestui manga, este 13 ani, iar băieții vor fi fanii declarați ai personajului principal.

Povestea este plasată în zilele noastre, cu excepția faptului că oamenii cu puteri speciale numiți „ciudățenii” au devenit obișnuiți în întreaga lume. Dacă nu știi nimic despre aceast serie, află că personajul principal este Izuku Midoriya care este Quirkless, ceea ce înseamnă că nu are puteri, dar visează să devină un mare erou într-o zi la fel ca idolul său, All Might.

Cu atitudinea sa sârguincioasă și cu dorința de a fi erou, Midoriya reușește să-l impresioneze pe All Might. El este ales să fie moștenitorul puterii sale, astfel reușind să devină ce și-a propus.

Cartea arată că prin muncă, oricine poate fi erou, chiar dacă nu este înzestrat de la natură cu puteri supranaturale. Grafica și textele te vor cuceri și te vor face să-l îndrăgești pe tânărul Midoriya încă de la primele pagini.

2. Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul de Sui Ishida este un manga japonez, alcătuit din 14 volume care a fost lansată pe 8 septembrie 2011. Odată cu succesul său, a fost adaptat într-un roman ușor, seriale de televiziune anime, jocuri video și film de acțiune live. Cartea poate fi citită de tinerii de peste 16 ani, deoarece modul sângeros prin care sunt executate desenele, poate fi agresiv pentru cei mici.

Aceasta este probabil cel mai uimitor manga al secolului. Inspirat de „Oul caprei negre” al lui Takatsuki Sen, cartea arată progresul mental și fizic al unui băiat odinioară nevinovat care se transformă în ceva mult mai întunecat. Totuși, ceea ce atrage este faptul că tânărul păstrează o parte din blândețea fostului său eu.

„Nu sunt protagonistul unui roman sau altceva. Sunt doar un student normal, căruia îi place să citească. Dar, dacă aș scrie o carte cu mine ca personaj principal, ar fi o tragedie ”.

Cartea prezintă povestea unui tânăr de colegiu obișnuit, căruia îi plăcea să citească. Acțiunea se complică când este atacat de un ghoul, creatură cu putere, viteză și abilități supranaturale și care mănâncă doar carne umană. Kaneki suferă un transplant de organe și constată că nu poate acționa normal așa cum era până la operație, deoarece a devenit „ghoul”.

El găsește multe dificultăți în viața sa, pentru că sunt multe situații când nu se poate accepta ca un monstru. Cea mai mare problemă o constituie alimentația, el nemaiputând mânca alimente normale. El nu vrea să facă rău niciunui om, astfel că eroul este pus în fața unor încercări care sa-i testeze limitele.

Analogiile literare, scenariile intrigante și scenele de luptă fac din aceasta una dintre cele mai elocvente manga de acțiune care au existat vreodată. Dacă îți plac cărțile de acțiune care să-ți ridice părul de pe tine, atunci sigur această carte te va cuceri.

3. Demon Slayer

Demon Slayer : Kimetsu no Yaiba este una dintre puținele povești, sub formă de manga sau anime, care pot fi savurate de oricine, începând cu vârsta de 12 ani. Cartea te va face să râzi, să plângi, să țipi, să oftezi și să te simți bucuros. Cartea este o poveste simplă, dar frumoasă, cu diferite personaje tragice.

Este unul dintre cele mai bune anime din lume în acest moment. Hype în jurul animeului Demon Slayer este intens, iar filmul Mugen Train a devenit unul dintre cele mai mari hituri de box office din istoria animației japoneze. Din acest motiv, manga Demon Slayer, scrisă și desenată de Koyoharu Gotouge, a înregistrat vânzări record.

De la început, facem cunoștință cu tânărul Kamado Tanjirou. Totul începe în Japonia din era Taisho, când Tanjiro Kamado se întoarce acasă și descoperă că familia sa a fost omorâtă, mai puțin sora mică. Nezuko încă respiră, dar nu pare să fie bine. Tanjiro își dă seama că Nezuko a devenit un demon. El promite să se răzbune pe demonul care a ucis restul familiei și se concentrează pe antrenamente care să-l facă mai puternic.

Dorința lui Tanjirou de a-și salva sora de demoni nu se pierde niciodată. Încercările și necazurile pe care Tanjirou, Inosuke și Zenitsu le au în timpul acestei serii sunt minunate, iar povestea nu se sfiește să devină mai întunecată.

Demon Slayer este o poveste în care orice personaj ar putea muri și majoritatea personajelor principale au făcut-o la final.

Per total, acest manga a fost realizat de minune. Povestea uimitoare, personajele executate excelente și un cadru uimitor, fac din acest manga unul de excepție.

4. Assassination Classroom

Assassination Classroom este recomandată pentru adolescenți cu vârsta de peste 13 ani. A fost aleasă ca „Cel mai rău roman grafic pentru copii” la Conferința anuală ALA din San Francisco, dar nu din motivele pe care le-ați crede. Seria este apreciată în special de adolescenți, dar fața zâmbitoare de pe coperțile colorate a atras ca cititori și părinți mai tineri.

Aceasta este o serie despre care fanii nu au crezut ca o să fie scoasă vreodată din Japonia. Violența din școală pe care o descrie în multe capitole și a încercărilor elevilor de a-și ucide profesorul, au făcut ca acest manga să fie primit reticent. Viz Media a surprins pe toată lumea când a anunțat că a licențiat seria, figurând pe lista celor mai bine vândute cărți. Aceștia au văzut povestea din spatele acestei serii destul de violente. Cartea prezintă de fapt, niște copii care nu primesc atenția pe care o merită și astfel fac tot felul de năzbâtii.

Intriga prezintă un monstru cu o față zâmbitoare și un număr infinit de tentacule. El aruncă o gaură în Lună și spune că va face același lucru cu Pământul dacă omenirea nu îl oprește. El încheie o înțelegere cu liderii lumii pentru a deveni profesorul clasei 3-E de la Kunugigaoka Junior High. Aici, elevilor li se va permite să încerce să-l asasineze până la sfârșitul anului școlar - atâta timp cât asta nu îi va distrage de la studiile lor.

Protagonistul seriei este Nagisa, un băiat care a fost transferat la clasa 3-E aparent după ce a supărat un profesor. Prin el întâlnim ceilalți elevi și aflăm mai multe despre profesorul lor „Koro Sensei”. Clasa 3-E este cunoscută sub numele de Clasa End: acesta este locul unde sunt trimiși toți „pierzătorii și respingătorii” de la Kunugigaoka.

Koro Sensei este un personaj convingător. Îi pasă cu adevărat de studenți și face tot ce poate pentru a-i ajuta să învețe. Își încurajează cu bucurie studenții să încerce să-l omoare, dar nu în detrimentul educației lor. Prima dată când elevii îl văd pe Koro Sensei furios este atunci când o încercare de asasinat amenință și viața unui elev. El îi laudă pentru încercare, dar apoi le reproșează că nu s-au gândit că puteau să-și omoare colegul.

Assassination Classroom, în centrul său, este o comedie de acțiune. Conexiunea pe care Koro Sensei o are cu copiii, ținând cu adevărat de ei și ajutându-i să învețe să fie mai buni, face ca această serie să strălucească cu adevărat. Când toți ceilalți au renunțat la acești copii, ciudatul cu tentacule face orice pentru ca ei să crească armonios.

5. Death Note

Death Note pune întrebarea: Unde poate să ajungă un om obișnuit după ce primește deodată puterile unui zeu pe pământ? Povestea poate fi citită de adolescenții de peste 13 ani, deoarece anumite substraturi pot fi înțelese de la o anumită vârstă.

Intriga este unică. Un caiet cade din cer, iar cel care îl găsește și scrie un nume în el, are puterea să omoare persoana la care s-a gândit. Aceasta prezintă o temă extrem de discutabilă, bazată pe morală și dreptate. Yagami Light, care obține această putere de a ucide, o folosește în dorința de a crea o utopie. Infractorii trebuie pedepsiți în speranța unei societăți perfecte.

Este corect să ucizi persoane care au greșit și care vor face din nou rău? Pot fi iertate aceste persoane? Death Note prezintă întrebări precum acestea, întrebări la care nu se poate răspunde cu ușurință. Această serie provoacă morala cititorilor și îi va face să fie martori la acțiunile eroului.

Acțiunea cărții te va ține în suspans și te va pune pe gânduri. Te va face să te gândești ce ai face dacă ai fi avut acel carnet și dacă l-ai fi folosi pentru a salva lumea.

6. Boruto

Boruto : Naruto Next Generations este scris de Ukyō Kodachi și ilustrat de Mikio Ikemoto. A fost lansat în numărul 23 al revistei manga Shueisha Weekly Shōnen Jump pe 9 mai 2016.

Boruto este o continuare a seriei Naruto și este potrivită adolescenților de peste 13 ani. Acest manga are să atragă două audiențe diferite. Generația anterioară care a urmat Naruto Uzumaki și generația actuală care va urma acum noul protagonist Boruto Uzumaki.

Această carte urmează îndeaproape pe predecesorului său, în sensul că prezintă povestea unui tânăr ninja care trebuie să depășească diferite adversități pentru a-și găsi locul în lume. Cu toate acestea, spre deosebire de Naruto, această poveste progresează într-un ritm mult mai rapid, având mai multă acțiune și suspans.

Boruto Uzumaki este un personaj diferit de Naruto; este răsfățat atât în ​​sensul bogăției materiale, cât și în ușurința sa de acceptare de către sat. El nu poartă aceleași poveri pe care le-a făcut Naruto în copilărie și, din acest motiv, are probleme de adaptare. El trăiește într-o versiune modernizată a lumii ninja. Una în care există pace abundență, computere, jocuri video și o nevoie mai mică de ocupare a ninja. Boruto nu cunoaște lupta și ce îl ține pe tatăl său ocupat. În scurt timp ia lecții și ajunge să rivalizeze cu tatăl său.

Boruto este un personaj modern, un erou de sine stătător, care nu vrea să fie mereu în umbra tatălui său. El te va cuceri prin naivitatea specifică vârstei și te va învăța că nimic nu este imposibil.

7. An incurable case of love

Dacă vrei o lectură ușoară, care să includă puțină dramă și ceva romantism, atunci An incurable case of love îți va plăcea la nebunie.

Conceptul acestei serii este similar cu o telenovelă medicală de la televizor. Această serie de șapte volume, urmărește viața lui Nanase Sakura. În ultimul ei an de liceu, îl întâlnește pe drăguțul doctor Kairi Tendo. Aceasta își dorește să studieze asistența medicală, astfel încât să-l poată întâlni din nou. Cinci ani mai târziu, Sakura este acum asistentă medicală la același spital cu doctorul Tendo, dar el nu este același bărbat pe care și-l amintește ea. După ce-și mărturisește dragostea pentru el, este respinsă destul de dur în fața tuturor celor din departament. Pentru a-i câștiga dragostea, ea vrea să se dovedească a fi o asistentă medicală competentă.

Seria devine ulterior o poveste de dragoste și o dramă medicală pe măsură ce Tendo și Sakura fac echipă pentru a avea grijă de pacienți. Aceștia fac față căderii emoționale cauzate de traumele din trecut. La fel ca majoritatea dramelor, diverse provocări vin în calea relației lor: iubiții din trecut, familia, prietenii geloși, pacienții agasanți și viața în general.

Enjoji are un stil de artă destul de puternic, dar standard. Stilul adoptat este shoujo sau josei standard, cu linii de lucru curate, fundaluri minime și o utilizare standardă a efectelor. În seriile sale, personajele ei tind să aibă același tip de trăsături, eroina principală având ochi mari, inocenți și expresivi, iar cea masculină are ochi mai îngustați și structuri faciale unghiulare. În ciuda stilului ei de artă, Enjoji are o abilitate reală atunci când își planifică paginile și panourile. Ea oferă spațiu pentru ca emoțiile să fie prezentate prin utilizarea panourilor mari și a cadrului alb. Paginile nu sunt niciodată prea aglomerate de text sau de cantitatea de imagini.

Dacă ești obișnuit să citești povesti despre shoujo / adolescenți, această carte va veni ca o gură de aer proaspăt. Dramele lor se concentrează în jurul găsirii unui echilibru între viața profesională și nevoile emoționale.Sperăm că acest top ți-a fost de ajutor și că vei alege cartea manga care ți se potrivește. Ce e de reținut, este că această formă de artă are numeroase beneficii pe termen lung. Acesta este motivul pentru care susținem această activitate, prin aducerea în librării a celor mai noi serii.

Fă-ne o vizită în librării și bucură-te de cele mai apreciate titluri.