Drept penal roman. Partea generala - Ed. 4

Stoc epuizat
free-shipping-label

Livrare Gratuită la comenzi mai mari de 129 lei

Stoc in librarii:

Librăria Bookcity, Carolina Mall, Strada Alexandru Ioan Cuza 2, Alba Iulia, 0774436150

Libraria Bookcity, Shopping City, Calea Sagului 100, Timisoara, 0771159954

Beneficii:
Impachetare gratuita
Retur gratuit in 14 zile
Livrare Rapida
Adaugati la Wishlist
Stoc epuizat

Drept penal roman. Partea generala - Ed. 4

Descriere produs

Cursul de Drept penal roman – Partea generala, editia a IV-a revazuta si adaugita este destinat studentilor din anul 2 de studii de la Facultatea de Drept.

 

Si in aceasta editie dispozitiile Codului penal au fost examinate si sistematizate pe institutiile fundamentale ale dreptului penal: infractiunea, sanctiunile de drept penal si raspunderea penala.

 

Institutiile de drept penal care au cunoscut o reglementare noua au primit un spatiu generos in cadrul cursului, beneficiind de explicatii mai ample, pentru o cunoastere de amanunt. In acest sens, ar putea fi enumerate problemele de: aplicare a legii penale in timp si spatiu, notiunea de „infractiune”, cauzele justificative si de neimputabilitate, pedepsele accesorii si pedepsele comple­men­tare, raspunderea penala a minorilor, raspunderea penala a persoanei juridice.

 

Au fost valorificate solutiile Inaltei Curti de Casatie si Justitie care, prin decizii ale Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala sau prin Decizii ale Completului pentru solutionarea recursului in interesul legii, au adus clarificari importante privind interpretarea si aplicarea unor dispozitii penale.

 

Si in aceasta editie a IV-a Cursului de Drept penal roman – Partea generala au fost aduse argumente suplimentare si nuantate unele opinii cu privire la formele pluralitatii de infractiuni sub raportul conditiilor de existenta si a aplicarii pedepsei.
 


Detalii produs
Mai multe informatii
Categorie Drept penal /
Autor Cristian Mitrache
Editură Universul Juridic
Nr Pagini 560
Tip coperta brosata
An Apariție 2021
ISBN 978-606-39-0950-4
Cod de bare 9786063909504
Gen Barbat Femeie
Vârsta 18 - 99 ani