Existenta principiului favor contractus in sistemul Codului civil roman

Stoc epuizat
free-shipping-label

Livrare Gratuită la comenzi mai mari de 129 lei

Beneficii:
Impachetare gratuita
Retur gratuit in 14 zile
Livrare Rapida
Adaugati la Wishlist
Stoc epuizat

Existenta principiului favor contractus in sistemul Codului civil roman

Descriere produs

Lucrarea abordeaza analiza existentei principiului general favor contractus in sistemul Codului civil roman. Fata de rolul pe care un principiu general il are, favor contractus reprezinta un instrument util pentru a umple eventuale lacune legislative, precum si in activitatea de interpretare a prevederilor legale operante in materie contractuala si a contractelor in sine.

 

Lucrarea este structurata in trei titluri.

 

In Titlul I al lucrarii se prezinta stadiul cunoasterii referitor la principiul analizat si se definesc notiunile necesare cercetarii parcurse (e. g.: notiunea de favor contractus, notiunea de principiu general al dreptului). In continuare, tot in Titlul I este prezentata si modalitatea care permite identificarea unui principiu general al dreptului.

 

Titlul II al lucrarii vizeaza aplicarea modalitatii de lucru astfel identificate. In acest sens, autorul analizeaza existenta unor dispozitii de favor contractus in cadrul prevederilor legale ce vizeaza: formarea valabila a contractului; interpretarea contractului; efectele generate de contract; executarea obligatiilor; mijloacele aplicabile in caz de neexecutare a obligatiilor contractuale; principalele contracte civile reglementate in Codul civil.

 

In Titlul III al lucrarii autorul conchide ca, fata de analiza efectuata in titlul anterior, se poate stabili o intentie a legiuitorului national de a favoriza contractul si, prin raportare la silogismul propus in Titlul I, ajunge la concluzia ca favorizarea contractului este un principiu general al dreptului civil. Ulterior, propune o definitie a acestui principiu si expune o serie de considerente cu privire la modul de aplicare a acestuia.

 

Lucrarea se adreseaza atat practicienilor, cat si mediului academic. Fata de institutiile analizate, aceasta poate reprezenta un instrument util si pentru studentii pasionati de Drept civil. Contracte.

 

Despre autor

 

Ionut-Florin Cofaru – avocat, Baroul Bucuresti (2014-prezent); activitate de seminarizare la materiile Drept civil. Contracte si Drept civil. Succesiuni si liberalitati in calitate de colaborator, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (2014-prezent).


Detalii produs
Mai multe informatii
Categorie Drept civil /
Autor Ionut Cofaru
Editură Universul Juridic
Nr Pagini 354
Tip coperta brosata
An Apariție 2022
ISBN 978-606-39-1057-9
Cod de bare 9786063910579
Gen Barbat Femeie
Vârsta 18 - 99 ani