Prescriptia extinctiva

Stoc epuizat
free-shipping-label

Livrare Gratuită la comenzi mai mari de 129 lei

Beneficii:
Impachetare gratuita
Retur gratuit in 14 zile
Livrare Rapida
Adaugati la Wishlist
Stoc epuizat

Prescriptia extinctiva

Descriere produs

Prescriptia extinctiva. Repere jurisprudentiale

Lucrarea constituie o veritabila culegere de jurisprudenta, avand ca obiect de analiza institutia juridica a prescriptiei extinctive. Aceasta cuprinde jurisprudenta relevanta in materia prescriptiei extinctive, atat a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, cat si a instantelor din tara


Lucrarea este compusa din mai multe capitole, care trateaza jurisprudenta in materiile in care este incidenta prescriptia extinctiva. Astfel, primul capitol trateaza prescriptia extinctiva in raport cu dreptul civil, iar cel de-al doilea capitol se axeaza pe litigiile cu profesionisti. Cel de-al treilea capitol se indeparteaza de dreptul privat, tratand institutia prescriptiei extinctive in raport cu dreptul administrativ, mai exact prin raportare la contenciosul administrativ si fiscal. Cel din urma capitol, al patrulea, releva implicatiile pe care prescriptia extinctiva le are in dreptul muncii si securitatii sociale.


Structura lucrarii permite cititorului sa urmareasca spetele cu usurinta, precum si sa identifice aspectele concrete incidente in tratarea prescriptiei extinctive in dreptul privat si nu numai. Referintele privitoare la hotarari ale Curtii Constitutionale, precum si la hotararile instantelor europene transforma lucrarea intr-un instrument indispensabil unui jurist. Tratand atat aspecte din dreptul privat, cat si din dreptul public, lucrarea ofera solutii concrete in mai multe materii de drept.


Lucrarea se adreseaza deopotriva practicienilor dreptului, magistrati, avocati sau consilieri juridici. Cu toate acestea, ea poate sa constituie o referinta importanta si pentru studentii facultatilor de drept din anii I, II, III si IV, cuprinzand aspecte privitoare la implicatiile pe care prescriptia extinctiva le are in materii intalnite in toti anii de facultate. De asemenea, din perspectiva subiectului pe care il trateaza, lucrarea constituie si o valoroasa referinta bibliografica in realizarea lucrarilor de licenta, disertatie si chiar a tezelor de doctorat.


Detalii produs
Mai multe informatii
Categorie Drept civil /
Autor Laura Vladuca
Editura Universul Juridic
Nr Pagini 458
Tip coperta brosata
An Aparitie 2022
ISBN 978-606-39-1072-2
Cod de bare 9786063910722