Sanctiunile procesuale penale

Stoc epuizat
free-shipping-label

Livrare Gratuită la comenzi mai mari de 129 lei

Beneficii:
Impachetare gratuita
Retur gratuit in 14 zile
Livrare Rapida
Adaugati la Wishlist
Stoc epuizat

Sanctiunile procesuale penale

Descriere produs

Lucrarea se remarca printr-o analiza amanuntita a conceptelor abordate, extensiva, dar si critica a literaturii de specialitate si a jurisprudentei nationale.

 

Autorii trateaza distinct cele patru sanctiuni procesuale penale: sanctiunea inadmisibilitatii, sanctiunea decaderii, sanctiunea excluderii probelor nelegal sau neloial administrate si sanctiunea nulitatii, dedicand capitolul final sanctiunilor imperfecte.

 

De asemenea, in lucrare sunt abordate si aspecte extrem de interesante de drept comparat cu privire la tematica abordata, rezultand astfel un instrument extrem de util practicienilor, dar si celor care doresc sa aprofundeze problematica sanctiunilor procesuale penale.

 

Prof. univ. dr. Nicolae Volonciu despre lucrare: Este de notorietate pentru intreaga lume intelectuala ca modernitatea stiintei juridice si a reglementarii sale prin norme corespunzatoare porneste de la inceputurile secolului XIX, prin aparitia codificarii napoleoniene. Pentru cei care au uitat datele exacte si ordinea in care au aparut aceste legi, precizez ca in 1804 este cazul Codului civil, urmat de Codul de procedura penala in 1808, Codul penal in 1810 si Codul de procedura civila in 1812.

 

Mai important pentru noi decat precizarile de mai sus, este insa faptul ca asemenea legislatii s-au extins, relativ repede ulterior, in toata Europa. Este un mare merit al dreptului romanesc, ca inca de la inceputul celei de a doua jumatati de secol XIX, domnitorul Cuza a inzestrat noul stat care nu avea inca independenta, cu cele patru coduri sus-mentionate.

 

Trecand la lucrarea propriu-zisa, ea are o titulatura care inglobeaza sub denumire foarte generala institutii numeroase. Avem de-a face cu o lucrare intitulata „Sanctiunile procesuale penale”, care din capul locului restrang cercetarea stiintifica numai la aspectele penale. Este adevarat ca activitatea judiciara penala si civila au formule diferite. Este suficient insa sa pomenim ca procesul civil nu cunoaste decat activitate de judecata si ii lipseste cu desavarsire ceea ce in procesul penal se realizeaza intr-o urmarire penala.

 

De la cititori nu-mi ramane decat sa-mi iau ramas bun si sa recomand cu incredere cartea in vederea unei lecturi folositoare.

 

Prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca despre lucrare: „Autorii prezentei monografii vadesc atat cunoasterea aprofundata a tuturor aspectelor pe care le presupune subiectul tratat, cat si curajul profesional de a schimba paradigmele clasice ale dreptului procesual penal. Astfel, in lucrare, cei care o vor lectura vor descoperi multe idei interesante, spre exemplu, cele privind standardul de probatiune a vatamarii suficiente pentru antrenarea sanctiunii nulitatii relative sau cele privind nulitatile absolute virtuale, caci autorii acesteia s-au straduit si au reusit sa ofere o monografie originala, consistenta din punct de vedere stiintific si un stil care te imbie la citit.

 

In plus, in carte, anumite sanctiuni procesuale, precum inexistenta, prematuritatea sau neregularitatea rechizitoriului sunt denumite sanctiuni imperfecte, invocandu-se un argument cu mare greutate, respectiv ca aceste sanctiuni procesuale isi pot gasi aplicabilitatea sau realiza efectul numai prin mijlocirea unor sanctiuni procesuale veritabile (autonome)”.

 

Din cuprins:

 

Principiul legalitatii. Fundament al sanctiunilor procesuale penale

Actele procesuale si actele procedurale

Sanctiunile in dreptul procesual penal. Prezentare generala

Sanctiunea inadmisibilitatii

Sanctiunea decaderii

Sanctiunea excluderii probelor nelegal sau neloial administrate

Sanctiunea nulitatii

Sanctiuni imperfecte

Puncte forte:

 

reprezinta un instrument util atat studentilor, cat si specialistilor din domeniul juridic

viziune complexa asupra problematicii sanctiunilor procesuale penale

analiza detaliata a reglementarilor juridice in domeniu

corelatii legislative, ample referinte doctrinare si jurisprudentiale

abordare accesibila si riguros structurata
 


Detalii produs
Mai multe informatii
Categorie Drept penal /
Autor Mihai Giurgea
Editură CH Beck
Nr Pagini 332
Tip coperta Necartonata
An Apariție 2020
ISBN 978-606-18-1005-5
Cod de bare 9786061810055
Gen Barbat Femeie
Vârsta 18 - 99 ani