Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale

Stoc epuizat
free-shipping-label

Livrare Gratuită la comenzi mai mari de 129 lei

Stoc in librarii:

Libraria Bookcity, Shopping City, Calea Sagului 100, Timisoara, 0771159954

Beneficii:
Impachetare gratuita
Retur gratuit in 14 zile
Livrare Rapida
Adaugati la Wishlist
Stoc epuizat

Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale

Descriere produs

Lucrarea Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara din paradisurile fiscale este rezultatul efortului de identificare a unor raspunsuri la provocarile actuale cu care se confrunta companiile si autoritatile nationale, dar si organizatiile internationale, in contextul mondializarii si digitalizarii afacerilor.

Spalarea banilor si criminalitatea economico-financiara reprezinta, asadar, subiecte ample si contemporane (ar putea fi catalogate drept eterne), care, pe fondul globalizarii continue a afacerilor si investitiilor specifice erei digitale, determina probleme complexe si inepuizabile pentru toate guvernele lumii.


Paradisurile fiscale incita societatea moderna sa caute acest gen de solutii, raportat la multitudinea de oportunitati tehnologice informationale, precum si la vastitatea si diversitatea elementelor componente ale activitatilor infractionale desfasurate sub paravanele confidentialitatii maxime din jurisdictiile offshore, dar si pentru atractivele optimizari fiscale.


Majoritar, mentalitatea colectiva considera paradisurile fiscale drept "inferne fiscale", idee la care autorul nu achieseaza in totalitate, deoarece asocierea automata a paradisurilor fiscale cu frauda fiscala marcheaza, in opinia acestuia, doar un punct de vedere radical si simplist, neancorat in realitatile economiei globale actuale. Este insa evident ca nu putem afirma, intr-un procent de 100%, ca aceste regimuri fiscale privilegiate si obscure nu determina si atragerea de resurse financiare apartinand gruparilor de tip mafiot si retelelor teroriste, sub o masca de legalitate. Doar intr-un efort colectiv si realist paradisurile fiscale ar inceta sa mai fie jurisdictii irezistibile pentru camuflarea veniturilor provenite din surse ilicite.


Detalii produs
Mai multe informatii
Categorie Drept penal /
Autor Ana-Maria Tatoiu
Editură Universul Juridic
Nr Pagini 296
Tip coperta brosata
An Apariție 2022
ISBN 978-606-39-0952-8
Cod de bare 9786063909528
Gen Barbat Femeie
Vârsta 18 - 99 ani

Scrieti propria recenzie
Doar clientii logati pot lasa recenzii. Logheaza-te sau creaza cont