Termeni si conditii

I. Despre Noi

Bookcity.ro este detinut si administrat de S.C. COMPACT S.A. cu sediul in Brasov, Str. M.Kogalniceanu, Nr. 13, Bl. C2, inmatriculata in Registrul Comertului J08/535/1991, avand cod unic de inregistrare RO1098692, denumita in cele ce urmeaza Societatea. Capitalul social al firmei este de 405.192,84 lei.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

- prin posta la adresa de corespondenta: Brasov, Str. M.Kogalniceanu, Nr. 13, Bl. C2
- prin e-mail la adresa info @ bookcity.ro
- prin telefon la numarul: 0725 982 036
- prin fax la numarul: 0268/547.707

Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita la telefon: 0725/982.036 sau prin email: info @ bookcity.ro.

II. Despre BookCity.ro

Bookcity.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

III. Proprietatea Intelectuala

Bookcity.ro si logo-ul bookcity.ro (reprezentarea grafica) sunt marci SC Compact SA, sub numarul de depozit M201201126.

Continutul si design-ul Bookcity.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele Bookcity.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale Bookcity.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a Bookcity.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul Bookcity.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. Raportarea cazurilor incalcarii drepturilor de autor se poate face la adresa info @ bookcity.ro.

IV. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul www.Bookcity.ro  poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.Bookcity.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.Bookcity.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.Bookcity.ro. 
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
www.bookcity.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.bookcity.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.bookcity.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.
www.bookcity.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

V. Datele Personale

Prin inregistrarea ca utilizator al www.bookcity.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.bookcity.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.bookcity.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.bookcity.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. COMPACT S.A. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care clientii nostri ni le furnizeaza. S.C. Compact S.A. este inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor datelor cu caracter personal sub nr. 22244. Scopul colectarii datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clientilor asupra starii comenzii si expedierea catre acestia a produselor comandate. Mai multe detalii despre protectia datelor personale gasiti in pagina Politica de confidentialitate.

VI. Procedura de cumparare

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.bookcity.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca utilizator al www.bookcity.ro
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online, ramburs sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca,este cazul. Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.bookcity.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Cum cumpar

1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.bookcity.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 5% sau 20%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. 

2. Metode de plata

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata, numerar/cash la livrare, card online.
Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi (confirmarea platii se poate face prin email info @ bookcity.ro sau prin fax 0268/547.707 ).

Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea. La alegerea acestei modalitati de plata (plata ramburs / numerar) se percepeun cost suplimentar de 3 lei care se adauga la costul transportului.

Daca optati pentru plata prin card online, din pagina de comanda sunteti  redirectionat catre pagina securizata de plata a procesatorului de plati mobilPay™ - https://www.mobilpay.ro/public/. Aici trebuie sa introduceti datele de card. Datele nu sunt stocate pe serverele mobilPay™, nici de catre Societate, ci sunt trimise direct catre banca procesatoare. 

3 Livrarea produselor

Livrarea produselor se face prin firma de curierat rapid DPD.

Costuri pentru transport:

Livrarea este Gratuita pentru comenzi mai mari de 119 lei.
Pentru comenzile cu valoare sub 50 lei, taxa de livrare este 19.99 lei.
Pentru comenzile cu valoare intre 50 si 119 lei, taxa de livrare este 14.90 lei.

Toate comenzile plasate pana la ora 12 vor fi expediate in aceeasi zi si se vor livra in termen de 24-48 ore.
Comenzile plasate dupa ora 12 vor fi expediate in cursul zilei urmatoare.
In situatii speciale (perioade de varf, vacante etc.) pot aparea intarzieri in operatiunile de prelucrare si livrare a comenzilor.
Comenzile nu sunt procesate in weekenduri si in perioada sarbatorilor legale.
Expedierea coletelor se face de luni pana vineri (cu exceptia sarbatorilor legale).
Sambata si Duminica nu se expediaza colete.
Comenzile plasate sambata si duminica vor fi expediate luni.

In cazul in care optati pentru livrarea prin curierat rapid, un agent va va inmana coletul personal. In situatia in care nu va gaseste la adresa indicata va va contacta telefonic pentru a stabili de comun acord locul si data predarii coletului. Atentie dupa ce va accesati contul sau va creeati unul nou, aveti posibilitatea sa specificati adresa de livrare, alta decat cea de facturare, deasemenea in campul Observatii comanda, ne puteti indica data si o ora aproximativa pentru livrare.

Pentru comenzile interne (in toata tara) prin curierat rapid se tine cont de aria de acoperire a partenerilor nostrii.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresa info @ bookcity.ro

 

VIII. Descrierea si returnarea produselor

SC COMPACT SA depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis, cu toate acestea, SC COMPACT SA nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.bookcity.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 

SC COMPACT SA respecta prevederile Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanta, ceea ce confera cumparatorului dreptul ca in termen de 14 zile calendaristice de la primirea tuturor produselor cumparate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, sa returneze produsele cumparate. 

In cazul jocurilor, clientul poate solicita returnarea produsului/produselor nefolosite, nemontate (in starea in care au fost primite), numai in ambalajul original nedeteriorat, nedesfacut si impreuna cu originalele documentelor comenzii respective. In cazul in care produsul este defect clientul poate solicita returnarea produsului/produselor. Returnarea se va putea face numai in ambalajul original nedeteriorat si impreuna cu originalele documentelor comenzii respective. In acest caz, acestuia i se poate inlocui respectivul produs cu unul identic sau poate primi inapoi suma platita pentru acel produs. Toata responsabilitatea asupra acestor defectiuni revine in sarcina importatorului/distribuitorului.

In cazul produselor naturiste, returnarea poate fi realizata in decurs de 30 de zile calendaristice de la data primirii coletului, cu mici exceptii. Produsele care nu pot beneficia de retur sunt: produsele desigilate; produsele alimentare care necesita depozitare in conditii speciale de temperatura, umiditate, etc.; produsele alimentare cu un termen scurt de valabilitate.

Cartile in format digital (ebooks), nu se pot returna sub nicio conditie. Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe bookcity.ro cu dispozitivul detinut. Cartile in format electronic securizate nu se pot converti in alte formate. SC COMPACT SA nu poate returna, converti sau pune la dispozitia clientului alte formate decat cele existente pe site in momentul tranzactiei.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator in perioada efectuarii expeditiei, in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari, urmand sa primeasca in termen de 14 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Formularul de retur este doar un model si nu este obligatoriu. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. De asemenea, SC COMPACT SA isi rezerva dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Un model de formular de retragere il gasiti aici:

https://www.trusted.ro/wp-content/uploads/2014/10/model-retragere-trusted.pdf

https://www.trusted.ro/wp-content/uploads/2014/10/model-retragere-trusted.docx

Retururile nu se vor expedia niciodata de catre clienti cu plata ramburs.

IX. Garantia

Pentru produsele achizitionate din magazinul online bookcity.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului. Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

• produsul sa fie cumparat din magazinul online bookcity.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
• sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
• sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
• sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie.

Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este cel specificat pe Certificatul de garantie. In afara cazului in care este specificat altfel, costul transportului este suportat de Client. Cauze de pierdere a garantiei:

• avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;
• defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
• deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
• inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
• distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.

bookcity.ro nu ofera garantii Clientilor:

• in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;
• dupa expirarea perioadei specificate in garantia produsului;
• in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

In primele 6 luni de la cumparare, consumatorul nu trebuie sa dovedeasca neconformitatea, se considera ca aceasta a existat la data cumpararii. Pentru perioada de la 6 luni la 2 ani, lipsa conformitatii va trebui dovedita de consumator. Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

X. Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web administrate de S.C. COMPACT S.A. cu sediul in Bd. M. Kogalniceanu, nr. 13, bl. C2, Brasov.

1. Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza lnternetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un server unui browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari) si nu contine programe software, virusi sau spyware ce pot accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului.

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata. Doar serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

  • Cookieuri de sesiune - Acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului.
  • Cookieuri Persistente - Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament. Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookieuri plasate de terti) - care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

2. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea catre acesta a unui continut adaptat preferintelor sale. Cookies asigura utilizatoriului o experienta placuta de navigare si ofera servicii confortabile (preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta). Cookies sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem modul in care un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului acestora.

3. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute dupa ce utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-uri permanente). Cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

4. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc "third party cookies" pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookies, in functie de consimtamantul exprimat de utilizator:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului;
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor;
  • Cookie-uri de inregistrare;
  • Cookie-uri pentru publicitate;
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

6. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

7. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

8. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site­-uri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

9. Cum se pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.bookcity.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.bookcity.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.bookcity.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.bookcity.ro.
www.bookcity.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.bookcity.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.bookcity.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XII. Forta Majora

www.bookcity.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.bookcity.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.bookcity.ro . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.bookcity.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.bookcity.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea

www.bookcity.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.bookcity.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

www.bookcity.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: info @ bookcity.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

XV. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.bookcity.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta OUG 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile www.bookcity.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul SC COMPACT SA. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Brasov. 

XVI. Prezentarea ofertei 

SC COMPACT SA isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.bookcity.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.bookcity.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.bookcity.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

Cu stima,
Echipa Bookcity.ro