• Nu ai niciun produs in cos.
  • Nu ai niciun produs in cos.

Termeni si conditii

I. Despre Noi
 
Bookcity.ro este deținut și administrat de S.C. COMPACT S.A. cu sediul în Brașov, Str. M.Kogălniceanu, Nr. 13, Bl. C2, înmatriculată în Registrul Comerțului J08/535/1991, având cod unic de înregistrare RO1098692, denumită în cele ce urmează Societatea. Capitalul social al firmei este de 405.192,84 lei.
 
Ne puteți contacta prin următoarele mijloace:

- prin postă la adresa de corespondență: Brașov, Str. M.Kogălniceanu, Nr. 13, Bl. C2
- prin e-mail la adresa info @ bookcity.ro
- prin telefon la numărul:  0725 982 036
- prin fax la numarul:         0268/547.707

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu Laurentiu Dobre, prin telefon: 0725/982.036 sau prin email: info @ bookcity.ro.

II. Despre BookCity.ro
 
Bookcity.ro este un serviciu e-commerce care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a intra în posesia produselor afișate. Achiziția produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 

III. Proprietatea Intelectuală

Bookcity.ro și logo-ul bookcity.ro (reprezentarea grafică) sunt mărci SC Compact SA, sub numărul de depozit M201201126
 
Conţinutul şi design-ul Bookcity.ro, precum și orice alt material având legătură cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice altă modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse şi orice alte materiale), aparțin Societăţii şi/sau colaboratorilor săi. Nu puteţi utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele Bookcity.ro fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă din partea Societăţii. 

Nu puteţi folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de încadrare (framing techniques în sensul limbajului HTML) pentru mărci, logo-uri, sau alte informaţii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfeţe, formulare) ale Bookcity.ro fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societăţii. 

Este permisă crearea limitată, revocabilă şi neexclusivă a hiperlinkurilor către pagina de index a Bookcity.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă serviciul Bookcity.ro într-o lumină falsă, înşelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul firmei sau alte proprietăţi grafice, sau mărci ca parte a hyperlinkurilor fără a deţine o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societăţii. Raportarea cazurilor încălcării drepturilor de autor se poate face la adresa info @ bookcity.ro.

IV. Înregistrarea ca utilizator

Site-ul www.Bookcity.ro  poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiţionată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de Site, precum achiziţionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.Bookcity.ro sau verificarea situaţiei unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistraţi ca utilizator (să vă creaţi un cont de utilizator pe Site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor şi Condiţiilor de utilizare a www.Bookcity.ro şi a Politicii de Confidenţialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori şi Societate.

Întrucât prevederile Termenilor şi Condiţiilor de utilizare şi ai Politicii de Confidenţialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeti periodic. În condiţiile în care nu veţi mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesaţi/folosiţi serviciile www.Bookcity.ro. 
Dacă folosiţi acest Site, sunteţi responsabili cu privire la păstrarea confidenţialităţii datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe Site şi sunteţi de acord să vă asumaţi responsabilitatea pentru toate activităţile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

www.bookcity.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adulţilor, care sunt autorizaţi să efectueze plăţi online cu cardul sau prin orice altă metodă de plată acceptată de www.bookcity.ro. Dacă aveţi mai puţin de 14 (paisprezece) ani, puteţi achiziţiona produsele www.bookcity.ro, numai cu ajutorul unui părinte sau tutore. 

www.bookcity.ro îşi rezervă dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vânzarea de produse, la propria sa discreţie. 

V. Datele Personale

Prin înregistrarea ca utilizator al www.bookcity.ro vă vom solicita o serie de date personale, precum numele şi prenumele, adresa de email, data naşterii dar şi alte informaţii cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.bookcity.ro. De asemenea, pentru a vă abona la newsletterul sau alertele www.bookcity.ro va trebui să ne comunicaţi o adresă de e-mail validă precum şi alte date legate de dvs. Vă rugăm să accesaţi pagina în care vă este prezentată Politica de Confidenţialitate pentru a vă informa cu privire la informaţiile colectate de www.bookcity.ro, cu privire la modul în care sunt folosite acestea, precum şi la drepturile cu privire la protejarea intimităţii dvs. 

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, S.C. COMPACT S.A. are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care clienții noștri ni le furnizează. S.C. Compact S.A. este înscrisă în registrul de evidență a prelucrărilor datelor cu caracter personal sub nr. 22244. Scopul colectării datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clienților asupra stării comenzii și expedierea către aceștia a produselor comandate.
 
Mai multe detalii despre protectia datelor personale gasiti in pagina Politica de confidentialitate.

VI. Procedura de cumpărare

Pentru a cumpăra şi intra în posesia produselor oferite spre vânzare pe www.bookcity.ro este necesară parcurgerea următoarelor etape:

- identificarea şi alegerea produselor
- înregistrarea dvs. ca utilizator al www.bookcity.ro
- efectuarea plăţii produselor. Plata se efectuează online, ramburs sau prin transfer bancar/ordin de plată, în condiţiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va conţine preţul produsului comandat cu TVA inclus, preţul livrării şi, dacă este cazul, preţul timbrului verde, în conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
- livrarea produselor comandate şi achitate va fi însoţită, dacă este cazul, de certificatul de garanţie, de certificatul cu privire la service-ul post-vânzare asigurat de către producător/importator/distribuitor şi/sau alte certificate dacă,este cazul.
 
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.bookcity.ro, sunteți de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care Site-ul îşi derulează operaţiunile. 

VII. Cum cumpăr

1. Preţurile

Cu excepţia cazurilor în care este prevăzut altfel, preţurile produselor afişate pe www.bookcity.ro reprezintă preţurile finale de cumpărare şi includ TVA (taxa pe valoare adaugată de 5% sau 20%, valabilă în România). Preţurile finale de cumpărare pot fi preţuri sugerate de către producători sau furnizori, sau pot fi estimate în funcţie de preţurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Prețurile finale de cumpărare pot să nu reprezinte cele mai competitive prețuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă. 

2. Metode de plată

Pentru efectuarea plăţii produselor comandate, puteţi alege dintre următoarele metode de plată: transfer bancar/ordin de plată, numerar/cash la livrare, card online. 

Dacă aţi ales ca metoda de plată transferul bancar/ordin de plată, următorul ecran vă multumeşte pentru comanda plasată şi vă oferă informaţiile relevante pentru comandă şi plată. Aceste informaţii le veţi primi şi prin e-mail, sub forma unei facturi (confirmarea plății se poate face prin email info @ bookcity.ro sau prin fax 0268/547.707 ). 

Dacă aţi ales să plătiţi numerar/cash la livrare, după plasarea comenzii veţi primi prin e-mail informaţiile relevante pentru comanda dvs., sub formă unei facturi, urmând să efectuaţi plata produsului către persoana care efectuează livrarea. 

Dacă optați pentru plata prin card online, din pagina de comandă sunteți  redirecționat către pagina securizata de plata a procesatorului de plăți mobilPay™ - https://www.mobilpay.ro/public/. Aici trebuie să introduceți datele de card. Datele nu sunt stocate pe serverele mobilPay™, nici de către Societate, ci sunt trimise direct către banca procesatoare. 

3 Livrarea produselor

Livrarea produselor se face  printr-o firmă de curierat rapid (UrgentCargus).

Taxele de livrare sunt: 9.9 lei prin curier rapid.

Deasemenea, primiți livrare gratuită pentru comenzi mai mari de 59 Lei;

In cazul în care optați pentru livrarea prin curierat rapid, un agent vă va înmana coletul personal. În situaţia în care nu vă găseste la adresa indicată vă va contacta telefonic pentru a stabili de comun acord locul şi data predării coletului. Atenţie după ce vă accesaţi contul sau vă creeaţi unul nou, aveţi posibilitatea să specificați adresa de livrare, alta decât cea de facturare, deasemenea în câmpul Observații comandă, ne puteți indica data şi o ora aproximativă pentru livrare.

Cărţile comandate se livrează atât in țară cât și în străinătate. Pentru comenzile interne (în toată ţara) prin curierat rapid se ţine cont de aria de acoperire a partenerilor noştrii. 

Tarifele de transport la comenzile internaționale sunt diferite față de cele afișate pe site și vor fi comunicate prin e-mail. În cazul în care doriți să faceți o comandă cu livrare în afara țării, acest lucru se poate face, urmând ca detaliile despre disponibilitate, taxe, preț total să fie comunicate ulterior. Plata în cazul persoanelor din afara țării se va face exclusiv prin cărțile de credit acceptate de către librăria bookcity. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa info @ bookcity.ro

VIII. Descrierea şi returnarea produselor

SC COMPACT SA depune toate eforturile pentru a fi cât se poate de precis, cu toate acestea, SC COMPACT SA nu garantează că descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatură cu acestea sunt precise, complete, curente sau fară erori. Dacă un produs oferit de www.bookcity.ro este diferit faţă de descrierea aferentă acestuia de pe Site, îl puteţi returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului şi în conformitate cu legislaţia româna în vigoare. 

SC COMPACT SA respectă prevederile Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă cumpărătorului dreptul ca în termen de 14 zile calendaristice de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate. 

În cazul jocurilor, clientul poate solicita returnarea produsului/produselor nefolosite, nemontate (în starea în care au fost primite), numai în ambalajul original nedeteriorat, nedesfăcut și împreună cu originalele documentelor comenzii respective. În cazul în care produsul este defect clientul poate solicita returnarea produsului/produselor. Returnarea se va putea face numai în ambalajul original nedeteriorat și împreună cu originalele documentelor comenzii respective. În acest caz, acestuia i se poate înlocui respectivul produs cu unul identic sau poate primi înapoi suma plătită pentru acel produs. Toată responsabilitatea asupra acestor defectiuni revine în sarcina importatorului/distribuitorului.

În cazul produselor naturiste, returnarea poate fi realizată în decurs de 30 de zile calendaristice de la data primirii coletului, cu mici excepții. Produsele care nu pot beneficia de retur sunt: produsele desigilate; produsele alimentare care necesită depozitare în condiții speciale de temperatură, umiditate, etc.; produsele alimentare cu un termen scurt de valabilitate.

Cărțile în format digital (ebooks), nu se pot returna sub nicio condiție. Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe bookcity.ro cu dispozitivul deținut. Cărțile în format electronic securizate nu se pot converti în alte formate. SC COMPACT SA nu poate returna, converti sau pune la dispoziția clientului alte formate decat cele existente pe site în momentul tranzacției.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediției, în ambalajul original și doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 14 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător și transmis electronic sau prin poștă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Formularul de retur este doar un model și nu este obligatoriu. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepționarea unei dovezi conform căreia produsele au fost expediate. De asemenea, SC COMPACT SA iși rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Un model de formular de retragere îl gasiti aici:

https://www.trusted.ro/wp-content/uploads/2014/10/model-retragere-trusted.pdf

https://www.trusted.ro/wp-content/uploads/2014/10/model-retragere-trusted.docx

Retururile nu se vor expedia niciodată de către clienți cu plata ramburs.

IX. Garantia

Pentru produsele achiziționate din magazinul online bookcity.ro se asigură garanție în conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecărui produs. Persoana juridică ce asigură garanția este cea menționată pe Certificatul de garanție al produsului. Pentru a beneficia de garanție, Clientul are următoarele obligații:

• produsul să fie cumpărat din magazinul online bookcity.ro și folosit numai în scopul pentru care a fost conceput;
• să respecte instrucțiunile de folosire și să utilizeze produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;
• să pastreze certificatul de garanție și documentul fiscal cu care a cumpărat produsul;
• să păstreze ambalajul original și toate accesoriile care au venit în acesta, și să le livreze împreună cu produsul în garanție.

Locul prezentării pentru a putea beneficia de garanție este cel specificat pe Certificatul de garanție. În afară cazului în care este specificat altfel, costul transportului este suportat de Client. Cauze de pierdere a garanției:

• avarii sau deteriorări mecanice; expunere excesivă la radiații solare; lipsă sau modificarea seriei aparatului; modificări ale produsului;
• defectarea produsă ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de utilizare, transport, manipulare și instalare prevăzute în manualul de utilizare;
• deteriorarea mecanică provocată prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul și seria aparatului;
• inundarea, incendierea, expunerea la soare, descărcări electrice, modificări sau instalări necorespunzătoare, intervenții neautorizate;
• distrugerea circuitelor interne din cauza șocurilor.

bookcity.ro nu oferă garanții Clienților:

• în cazul în care produsul achiziționat nu este potrivit cerințelor sau așteptărilor Clienților;
• după expirarea perioadei specificate în garanția produsului;
• în cazul în care înlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

În primele 6 luni de la cumpărare, consumatorul nu trebuie să dovedească neconformitatea, se consideră că aceasta a existat la data cumpărării. Pentru perioada de la 6 luni la 2 ani, lipsa conformităţii va trebui dovedită de consumator. Toate celelalte prevederi cuprinse în legislația în vigoare, referitoare la garantarea produselor vândute, sunt valabile. Drepturile Clienților sunt cele prevazute în legislația în domeniu. Garanția nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

X. Cookie-uri

Această politică se referă la cookie-urile si paginile web administrate de S.C. COMPACT S.A. cu sediul în Bd. M. Kogălniceanu, nr. 13, bl. C2, Brașov.

1. Ce este un cookie?

Un cookie este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează lnternetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de catre un server unui browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari) și nu conține programe software, viruși sau spyware ce pot accesa informațiile de pe hard driveul utilizatorului.

Un cookie este format din 2 parți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată. Doar serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

  • Cookieuri de sesiune - Acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului.
  • Cookieuri Persistente - Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament. Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookieuri plasate de terți) - care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

2. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea către acesta a unui conținut adaptat preferințelor sale. Cookies asigură utilizatoriului o experiență placută de navigare și oferă servicii confortabile (preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă). Cookies sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem modul în care un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului acestora.

3. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) si nu mai sunt reținute după ce utilizatorul a părăsit website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (cookie-uri permanente). Cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

4. Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului și ele se numesc "third party cookies" pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookies, în funcție de consimțământul exprimat de utilizator:

  • Cookie-uri de performanță a site-ului;
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor;
  • Cookie-uri de înregistrare;
  • Cookie-uri pentru publicitate;
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații, sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site.

De exemplu, când distribuiți un articol folosind butonul pentru rețelele sociale aflat pe acest site, acea rețea socială va înregistra activitatea dvs.

6. Conțin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Aceste date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

7. Stergerea Cookie-urilor

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încăt administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

8. Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookieurile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte site­-uri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate și stergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

9. Cum se pot opri cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în "opțiuni" sau în meniul de "preferințe" al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

 
XI. Recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conţinut; trimite sugestii, idei, pune întrebări, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atâta timp cât conţinutul acestora nu este ilegal, obscen, ameninţator, defăimator, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietăţii intelectuale; nu conţine viruşi informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranţă pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam. În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut, nu puteţi folosi adrese de e-mail sau identităţi false. www.bookcity.ro îşi rezervă dreptul, dar nu are obligaţia de a elimina sau edita toate tipurile de conţinut poştate de către utilizatori şi nu are obligaţia de a revedea periodic acest conţinut. Odată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de continut pe www.bookcity.ro, transmiteţi, în afara cazurilor în care Societatea indică altfel, drepturile de proprietate intelectuală, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice ţară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut pe www.bookcity.ro, cedaţi dreptul Societăţii de a folosi numele dvs. în relaţie cu materialele postate; garantaţi că detineţi sau controlaţi într-o altă formă, dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor pe care le postaţi; ca materialele postate nu violează nici una dintre condiţiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor şi alte forme de conţinut din partea utilizatorilor, ale www.bookcity.ro. 

www.bookcity.ro are dreptul, dar nu obligaţia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de conţinut sau activităţi ale utilizatorilor pe Site. www.bookcity.ro nu este responsabil şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de către alte terţe părţi pe Site. www.bookcity.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile şi articolele propuse de către utilizatori.

XII. Forţa Majoră

www.bookcity.ro, afiliaţii sau/şi în general furnizorii de produse sau servicii către www.bookcity.ro nu pot fi făcuţi responsabili pentru nici o întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voinţa www.bookcity.ro . Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcţionare a echipamentului tehnic de la www.bookcity.ro, lipsa funcţionării conexiunii la internet, lipsa funcţionării conexiunilor de telefon, viruşii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.bookcity.ro, erorile de operare, precum şi cazurile de forţă majoră stipulate de legislaţia româna în vigoare.

XIII. Publicitatea

www.bookcity.ro poate afişa, în paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum şi la produse ori servicii aparţinând terţilor. Prin utilizarea www.bookcity.ro şi prin acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare ale acestuia şi a Politicii de confidenţialitate, vă exprimaţi în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

XIV. Reclamaţii privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietăţii intelectuale

www.bookcity.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuală a tertilor. Dacă aţi observat că Site-ul conţine informaţii care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteţi o înştiinţare la adresa de email: info @ bookcity.ro, sau să ne contactaţi la numerele de fax şi telefon, sau la adresa de corespondenţă, afişate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

XV. Legislaţia aplicabilă

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.bookcity.ro sunt guvernate de dispoziţiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanţa OUG 34/2014 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, HG 448/2005 şi Directiva Europeană EC/96/2002, care reglementează regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii şi condiţiile www.bookcity.ro se supun legislaţiei române. În caz de litigiu, se va încerca mai intai o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamaţiei la sediul SC COMPACT SA. În cazul în care nu se poate ajunge la o inţelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre parţi se vor supune rezolvării instanţelor judecătoreaşti competente de pe raza municipiului Brașov. 

XVI. Prezentarea ofertei 

SC COMPACT SA îşi rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra preţurilor şi datelor tehnice prezente pe site-ul www.bookcity.ro, fără o înştiinţare prealabilă. Datele tehnice prezente pe site-ul www.bookcity.ro au caracter informativ şi nu reprezintă o obligatie contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.bookcity.ro au caracter informativ şi pot exista diferenţe între acestea şi produs.

Cu stimă,
Echipa Bookcity.ro