Virtutea nationalismului - CD

Stoc epuizat
free-shipping-label

Livrare Gratuită la comenzi mai mari de 129 lei

Stoc in librarii:

Libraria Bookcity, Shopping City, Bd. George Cosbuc 251, Galati, 0770427115

Libraria Bookcity, Shopping, Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 242, Mureș, 0771643079

Libraria Bookcity, Shopping City, Calea Sagului 100, Timisoara, 0771159954

Beneficii:
Impachetare gratuita
Retur gratuit in 14 zile
Livrare Rapida
Adaugati la Wishlist
Stoc epuizat

Virtutea nationalismului - CD

Descriere produs

Virtutea nationalismului / The Virtue of Nationalism de Yoram Hazony este este un audiobook consistent care aduce in prim-plan subiecte foarte actuale precum: Noua Ordine Mondiala propovaduita de George H.W. Bush in 1991 si ce ar trebui sa intelegem prin ea; vechea disputa nationalism vs. imperialism, originile acesteia si care tabara ar trebui sa fie castigatoare din punctul de vedere al autorului; cateva motive pentru care nationalismul reprezinta cea mai buna alegere pentru natiuni in acest moment al istoriei pe care il traversam si care sunt cele mai frecvente acuze aduse de-a lungul timpului nationalismului si de ce nu sunt acestea catusi de putin intemeiate.

 

Altfel spus, subiectul abordat de Yoram Hazony in aceasta carte care se adreseaza in egala masura celor mai tineri cititori, dar si celor ceva mai trecuti prin viata, este unul peren: nationalismul si ce mai reprezinta el astazi, in opozitie cu imperialismul care pare a castiga lupta finala in aceasta eterna confruntare.

 

Paralela pe care o face Hazony intre modul de functionare a unei familii si a unei natiuni, pornind de la premisa ca familia este cea mai puternica si mai rezilienta dintre toate institutiile mici cunoscute politicii omenesti, este foarte interesanta si va reprezenta un bun prilej pentru a intelege mai bine fundamentele unei natiuni, dar si ale unei familii.

 

Si pentru ca acestia sunt termenii cheie ai audiobookului de fata, nu vom merge mai departe fara a-i defini. Iata asadar care sunt definitiile celor doi termeni in viziunea lui Yoram Hazony.

 

Nationalismul - reprezinta o atitudine bazata pe principii care considera ca lumea este guvernata cel mai bine atunci cand natiunile pot sa isi urmeze propriul traseu independent, cultivandu-si propriile traditii si urmarindu-si interesele fara amestec din afara.

 

Imperialismul - cauta sa aduca pace si prosperitate in lume unind omenirea, pe cat posibil, sub un singur regim politic.

 

Doctorul in filozofie politica Yoram Hazony s-a nascut in Israel, a studiat in America la universitatile Princeton si Rutgers, intorcandu-se dupa finalizarea studiilor in tara natala impreuna cu sotia lui Julia Fulton, cu care are noua copii. Yoram Hazony este presedintele prestigiosului Institut Herzl din Ierusalim, dar si director al Proiectului de Teologie Filosofica Ebraica de la Fundatia John Templeton. The Jewish State: The Struggle for Israel’s Soul (Statul evreu: Lupta pentru sufletul lui Israel) si The Philosophy of Hebrew Scripture (Filosofia scripturii evreiesti) sunt alte doua carti semnate de acest autor. Eseurile sale au aparut in publicatii precum Wall Street Journal, New York Times, New Republic, Commentary, American Affairs si First Things.

 

Dar audiobookul de fata nu este doar despre nationalism vs. imperialism. El este deopotriva si despre: independenta, libertate nationala, autodeterminare, loialitate, trib, familie, traditie si toleranta.

 

Dezbaterea cu privire la nationalism vs. imperialism a redevenit actuala odata cu caderea Zidului Berlinului, in 1989, cand s-au pus bazele a doua mari proiecte imperialiste: Uniunea Europeana, care, treptat, a ajuns sa le lipseasca pe natiunile membre de multe dintre puterile asociate in mod obisnuit cu independenta politica, si proiectul instaurarii unei „ordini mondiale” americane, in care natiunile care nu se supun legii internationale vor fi obligate sa o faca, in principal prin intermediul puterii militare americane.

 

Dar Yoram Hazony este de parere ca imperialismul nu va avea niciodata castig de cauza cu adevarat, si ofera in acest sens o serie de argumente solide pe tot parcursul cartii, incepand chiar cu argumentul biblic suprem: Vechiul testament si legea mozaica care limiteaza dreptul regelui de a impune taxe si de a inrobi oamenii, exact asa cum limitele impuse asupra granitelor Israelului il impiedica sa viseze la cucerirea universala. In plus, sustine autorul, nu exista nici macar un singur exemplu, in intreaga istorie a omenirii, al unui sistem de guvernare bun pentru oameni produs de un imperiu!
 


Detalii produs
Mai multe informatii
Categorie Practic - Audiobook / AudioBook /
Artist Yoram Hazony
Producător Act si Politon
Cod de bare 9786069138533
Gen Barbat, Femeie
Vârsta 18 - 99 ani

Scrieti propria recenzie
Doar clientii logati pot lasa recenzii. Logheaza-te sau creaza cont